Vrata čarobnog svijeta | kulturpunkt

Najave Projekcija

<

Vrata čarobnog svijeta

Festival nijemog filma PSSST! u Koprivnici će predstaviti Veselko Leutar, a filmove će glazbeno popratiti Mihael Kivač.

17.07.2014 , Koprivnica - KKC Pixel
  • A
  • +
  • -

PSSST! je jedinstven filmski festival jer umjetnost nijemog filma predstavlja na nov, uzbudljiv i zabavan način i tako naglašava njegov neprolazan čar. 

Centar za kulturu Trešnjevka već dugi niz godina organizira filmski festival koji afirmira umjetnost nijemog filma. Ovaj je festival u Hrvatskoj jedinstven jer temu nijemog filma prezentira na atraktivan način, koji publici nudi nešto više od retrospektive u okviru kronološkog pregleda razvoja filma. I na razini Europe, unatoč brojnim filmskim manifestacijama, nedostaje inicijativa koja bi umjetnicima pružila priliku da se izraze kroz ovaj specifičan način pripovijedanja, što dokazuje da je Festival jedinstven i na globalnoj razini.

Cilj Festivala je upoznavanje nijemog filma u drukčijem svjetlu, kroz fuziju moderne tehnologije i primarne filmske forme. Na festival svake godine pristižu filmovi iz mnogih zemalja, a kruna festivala je dodjela nagrade Veliki Brcko, nazvane po glavnom liku prvog hrvatskog igranog filma Brcko u Zagrebu iz davne 1917.

Kulturno kreativni centar Pixel i udruga maMUZE ugostit će u četvrtak, 17. srpnja, u 21 sat producenta festivala Veselka Leutara, koji će festival predstaviti projekcijom odabranih kratkometražnih filmova iz prijašnjih godina PSSST!-a. Filmovi će se prikazivati uz glazbenu pratnju koprivničkog glazbenika Mihaela Kivača.

 

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 16.07.2014