Vratiti se korijenima plesa | kulturpunkt

Najave Prezentacija

<

Vratiti se korijenima plesa

Polaznici 4. Međunarodnog ljetnog plesnog kampa prezentiraju rezultate dosadašnjega rada i plesne vještine stečene na radionicama europskih i kineskih formi plesa.

11.08.2018 , Svetvinčenat - Mediteranski plesni centar

FOTO: Ji Hangyu

  • A
  • +
  • -

U subotu, 11. kolovoza u 20 sati u Mediteranskom plesnom centru u Svetvinčentu održava se prezentacija rada sudionika 4. Međunarodnog ljetnog plesnog kampa, koji se održava od 2. do 12. kolovoza.

Mediteranski plesni centar od 2. kolovoza ugošćuje sudionike projekta 4. Međunarodni ljetni plesni kamp koji je pokrenut u Kini 2015. godine. Nakon što se tijekom prve tri godine održavao u različitim dijelovima Kine, ove je godine Kamp po prvi puta preselio na europsko tlo, u Hrvatsku i Mađarsku. Kako stoji u najavi radionica, jedan od najvažnijih ciljeva Kampa jest "vratiti se korijenima plesa, istražiti ih i preispitati ples i njegov značaj u današnjem vremenu". 

Tijekom boravka u Istri, sudionici kampa svakodnevno razmjenjuju iskustva i znanja uz pomoć vrsnih pedagoga iz Kine (Shi Bo, Ding Lin, Tan Hao), Latvije (Olga Žitluhina), Mađarske (Ferenc Fehér), Poljske (Sylwia Hefczyńska-Lewandowska) i Hrvatske (Martina Terzić i Martina Tomić – suvremeni ples, Koviljka Marečić, Dario Marušić, Zoran Karlić i Branimir Šajina – istarski narodni plesovi i istarski restaurirani plesovi). 

Suočavajući se s kulturnim razlikama tragaju za onim što ih povezuje pomoću tijela i pokreta, a kako bi zajedno stvorili nešto novo. Radionice europskih i kineskih tradicionalnih, folklornih i suvremenih formi plesa održavaju se u Mediteranskom plesnom centru, ali i na drugim lokacijama, u prirodi i gradovima Istre (Dvigrad, Hum, Rovinj, Pula, Roč). U suradnji s umjetničkom organizacijom Liberdance jedna od radionica održala će se i na lokaciji Rt Kamenjak. 

Prvi dio Kampa održava se u Svetvinčentu do 12. kolovoza., a prije nastavka edukacije u Mađarskoj sudionici kampa prezentirat će rezultate dosadašnjeg rada i stečenih plesnih vještina.

 Ulaz na prezentaciju je slobodan, no broj mjesta je ograničen, stoga organizatori pozivaju zainteresirane da svoj dolazak najave mailom.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 09.08.2018