Vrhunski muzički izolator | kulturpunkt

Vijesti Muzika

<

Vrhunski muzički izolator

U Ljubljani će biti održano prvo izdanje festivala suvremene glazbe Stiropor, na kojem će nastupiti brojni međunarodni i slovenski glazbenici.

  • A
  • +
  • -

Prvo izdanje ljubljanskog festivala suvremene glazbe Stiropor bit će održano od 13. do 28. lipnja, a na festivalu će nastupiti više od četrdeset izvođača na osam lokacija u Ljubljani: Gala Hala, Urban Roof, KCŠ, Channel Zero, Ploščad SEM, Tiffany, Monokel i Bikofe. Festival će na svom prvom izdanju predstaviti kombinaciju međunarodnih i domaćih glazbenika, u žanrovskom rasponu od nešto suptilnije gitarske pa do snažnih elektroničkih ritmova.

Na popisu izvođača prije svega se izdvajaju neka zanimljiva imena međunarodne glazbene scene. Među njima je Dean Blunt, koje je prošle godine objavio hvaljen album The Redeemer, čija je glazba mješavina lo-fi eksperimenta, soula, spoken worda te R&B-a. Sirijski pjevač Omar Souleymane, koji je ostvario zapažene uspjehe na raznim festivalima poput Sonara ili Primavere, a prošle godine je objavio i album Wenu Wenu

Od elektroničke glazbe ponajviše se izdvaja londonski veteran Om Unit, koji je nedavno snimio EP za kultni drum'n'bass label Metalheadz, kao i kanadska pjevačica i R&B producentica, povezana s elektro minimalizmom, Jessy Lanza. Tu su i eklektična njemačka DJ-ica Helena Hauff, čiji stil zadire u acid, elektro i tehno ritmove s primjesama retrofuturizma, kao i Laszlo Dancehall koji se sastoji od Leona Vynehalla i A1 Basslinea, čija se glazba može opisati kao melodični house s tehno prizvucima. Naposljetku tu je i Visionist, pravim imenom Louis Carnell, koji stvara u žanru grimea, dubstepa, housea i jukea.

Detaljan popis svih izvođača na festivalu možete pronaći ovdje.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 30.05.2014