Vrijeme hrabrosti | kulturpunkt

Najave Projekcije

<

Vrijeme hrabrosti

Ovogodišnji ciklus suvremenog argentinskog filma publici koja traži odmak od holivudskih blockbustera i adaptacija superherojskih stripova donosi uspjele, intrigantne i zanimljive naslove.

22.09.2014 - 27.09.2014 , Zagreb - Kino Tuškanac
  • A
  • +
  • -

U ponedjeljak, 22. rujna u 19 sati višestruko nagrađivanom romantičnom dramom Zidovi (Medianeras, 2011.), redatelj Gustavo Taretto, započinje ciklus argentinskog suvremenog filma. Slijede još četiri vrijedna naslova: psihološka egzistencijalna drama Rekonstrukcija suscenarista i redatelja Juana Taratutoa, u kojoj je izvrsni Diego Peretti 2013. godine nagrađen na festivalu u Havani te nominiran za Nagradu Argentinske akademije filmskih umjetnosti i znanosti.

Istog glumca, Diega Perettija, tuškanačka će publika vidjeti i u nepretencioznoj i zabavnoj triler-komediji Vrijeme hrabrosti (Tiempo de valientes) suscenarista i redatelja Damiána Szifrona. Slijedi nagrađivana egzistencijalna drama U ribolovu scenarista i redatelja Carlosa Sorina sa sjajnim Alejandrom Awadom, glumcem kojem odlično leže sjetom i empatičnim humorom obojane role. Ciklus završava romantičnom egzistencijalnom dramom Viola, scenarista i redatelja Matíasa Piñeira, nastalom na tragu eksperimentatorstva i izvedbene poetike Jacquesa Rivettea koja se očituje i u improvizacijama te brisanju granica između stvarnosti i fikcije.

Raspored projekcija u kinu Tuškanac od 22. do 27. rujna potražite ovdje.


Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 19.09.2014