Vrijeme u teoriji i praksi | kulturpunkt

Najave Predavanje

<

Vrijeme u teoriji i praksi

Julian Henriques s londonskog Goldsmithsa održava predavanje u Molekuli.

31.10.2013 , Rijeka - Molekula
  • A
  • +
  • -

Predavanje i razgovor na temu Sonic Space - Time in Theory and Performance Juliana Henriquesa razmatra ulogu zvuka u teoriji i praksi odnosno načine na koje je moguće govoriti o utjelovljenom zvuku kao operaciji subvertiranja reprezentacije.

Dr. Julian Henriques suvoditelj je Odsjeka za medije i komunikacije na Sveučilištu Goldsmiths u Londonu. Na čelu je diplomskog programa za pisanje scenarija i voditelj Jedinice za topologije istraživanja (TPU). Prije rada u Londonu, vodio je filmski i televizijski odjel CARIMAC na Sveučilištu West Indies, Kingston, Jamajka. Kao scenarist i redatelj radio je na više filmskih produkcija (cjelovečernji igrani film Babymother (1998.), kratka drama We the Ragamuffin).

Henriques se bavi istraživanjem ulične kulture, glazbe i tehnologije te je zainteresiran za različite načine korištenja zvuka kao kritičkog i kreativnog alata. Osim toga, istražuje i kako se matematički pojmovi topologije mogu koristiti u razumijevanju društvenih i kulturnih promjena. Njegova nedavna zvučna skulptura Knots & Donuts 2011. godine ostavljena je u Tate Modernu te 2013. u Khoju u New Delhiju.

Suautor je publikacije Changing the Subject: Psychology, Social Regulation and Subjectivity (1984), jedan od urednika osnivača časopisa Ideology & Consciousness te autor knjige Sonic Bodies: Reggae Sound Systems Performance Techniques and Ways of Knowing iz 2011. godine.

Predavanje u organizaciji Drugog mora održava se u četvrtak, 31. listopada u 19 sati. Razgovor vodi Andrej Mirčev.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 28.10.2013