Vriskom protiv nasilja | kulturpunkt

Najave Akcija

<

Vriskom protiv nasilja

Cilj projekta udruge Vrisak iz Pule je kroz što veći broj istovremenih koncerata u različitim gradovima skrenuti pozornost te educirati građane o problematici nasilja među mladima.

22.04.2011 , Zagreb - Močvara
  • A
  • +
  • -

Tako će se u petak, 22. travnja koncerti održavati su Puli, Zagrebu, Jaski, Novoj Gradišci, Ivanić Gradu, Koprivnici i Osijeku. Koncert u Močvari počinje u 21 sat, a nastupaju: Suicide bar, Abergaz, No more idols, Viski strio, Splin i Peti zid.

Projekt je osmišljen s ciljem dugoročnog osvještavanja nužnosti pacifizma, tolerancije i poštivanja različitosti te će se u sklopu projekta provoditi peticija s ciljem izmjene zakona o maloljetnim delikventima. Središnja aktivnost koncertne manifestacije bit će Minuta Vriska koja će simbolički zamijeniti minutu šutnje te će svi glazbenici i svi posjetitelji biti pozvani da zajedno, u sjećanje na sve žrtve nasilja, dignu svoj glas protiv nasilja i vrište punu minutu. Tom simboličkom akcijom zamišljeno je da "cijela" Hrvatska vrišti zajedno protiv nasilja. Luka Ritz, Marko Jurić, Josip Klasnić, Luka Marinac, Nika Deković, Aleksandar Abramov, Miroslav Tunjić, kao i mnogi više nisu među nama. Pridružite se ovoj akciji i ne dozvolite da svojom šutnjom, na popis žrtava potpišete ime nekoga koga ste poznavali. Nasilje među mladima i vaš je problem.

Ulaz je 15 kn.


Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 18.04.2011