Ways of Travelling 2020 | kulturpunkt

Natječaji Rezidencijalni program

<

Ways of Travelling 2020

Rezidencijski program u Palestini posvećen je nasljeđu Johna Bergera, a na prijavu se pozivaju multidisciplinarni umjetnici/e.

ROK: 26.11.2019

Palestinska Fondacija A.M. Qattan raspisuje poziv za rezidencijski program Ways of Traveling 2020. Program je posvećen sjećanju na Johna Bergera čija je knjiga Ways of Seeing promijenila načine na koje gledamo umjetnost i poimamo vizualnu reprezentaciju. Ovaj je važni kritičar putovao i boravio u Palestini, a Ways of Travelling potiče gostujuće umjetnike/ce na dijalog s njegovom ostavštinom.

Program je otvoren multidisciplinarnim umjetnicima iz cijelog svijeta, a fokusom mu je na radu u studijskom okruženju. Fondacija će izabrati troje kandidata/kinja koji će dobiti priliku za rezidencije u trajanju između jednog i dva mjeseca. Od izabranih se kandidata/kinja očekuje da tijekom rezidencije razviju radove koji povezuju studijski boravak s lokalnom zajednicom i Bergerovim nasljeđem. Fondacija će osigurati studio za rad, kao i mjesečnu potporu u iznosu 1450 američkih dolara. 

Online prijavnicu možete pronaći ovdje.

Rok za prijavu je 26. studeni.

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 28.10.2019