The Wedding Present | kulturpunkt

Najave Koncert

<

The Wedding Present

The Wedding Present je indie rock bend osnovan u Leedsu 1984. godine pod vodstvom Davida Gedgea: osnivača, pjevača, autora i jedinog stalnog člana benda.

08.10.2012 - 09.10.2012 , Zagreb - NKC Park
  • A
  • +
  • -

Iako bend nikada nije postigao zvjezdani status u SAD-u i UK-u, njihovi domišljati stihovi, lagane melodije i intenzivni live nastupi priskrbili su im poveći kult sljedbenika do sredine 90-ih godine. Gedge je 1998. oformio Cineramu, ali već početkom 2004. ponovo sastavlja The Wedding Present i kreće na turneju. I nakon nekoliko desetljeća, The Wedding Present još uvijek stvaraju odličnu glazbu. Svoj deveti studijski album pod nazivom Valentina izdali su u ožujku ove godine.

Nastupit će i My Buddy Moose,  četveročlani bend iz Rijeke koji je, iako u sadašnjem sastavu okupljen u rujnu 2004, svoj prvi materijal snimio tri godine ranije. U jesen 2001. Luka Benčić, autor pjesama i gitarist, snima u improviziranom studiju s mandolinistom i gitaristom Matkom Botićem tri vlastite pjesme i jednu obradu Ramblin' Man Hanka Williamsa. Na potonjoj im se kao gost pridružuje basist Ištvan Širola. Ideja o ozbiljnijem radu na Benčićevim pjesama tinjala je do ljeta 2004, kada se Benčiću i Botiću pridružuju Jasmin Đečević i Širola, stvarajući tako potpunu i konačnu postavu My Buddy Moosea. Glazba koju stvaraju oslanja se na široku lepezu stilova popularne glazbe, od rock'n'rolla i punka do soula i countryja

Početak koncerta je u 21 sat, a cijena ulaznice 100 kuna na ulazu ili 80 kuna u pretprodaji.

 
Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 05.10.2012