WHW Akademija | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

WHW Akademija

Kustoski kolektiv Što, kako i za koga / WHW otvorio je natječaj za sudjelovanje u prvoj godini WHW Akademije, novom internacionalnom studiju umjetnosti u Zagrebu.

ROK: 20.06.2018

WHW Akademija je novi program kustoskog kolektiva Što, kako i za koga / WHW namijenjen umjetnicama i umjetnicima u nastajanju, pokrenut s ciljem da im pruži nove oblike samoodređenja, temeljene na kritičkom razmišljanju, znatiželji i razmjeni iskustava.

Obrazovni program traje od 22. listopada 2018. do 19. lipnja 2019., a otvoren je za 10 do 12 međunarodnih studenata. Profesori/ce rezidenti tijekom cijelog programa bit će Ben Cain i Tina Gverović te Sanja Iveković, koja će sudjelovati na mjesečnoj bazi. Gostujući/e profesori/ce ove godine su Pierre Bal-Blanc, Rajkamal Kahlon, Wendelien van Oldenborgh i Adam Szymczyk. 

WHW Akademija je besplatna, a sudionicima je osiguran zajednički studijski prostor i mala naknada za produkciju. Na zahtjev je dostupan i ograničeni broj stipendija za pokrivanje osnovnih troškova života u Zagrebu. Radni jezik akademije je engleski, a program je otvoren za prijavitelje iz svih zemalja.

Prijave se primaju do 20. lipnja 2018.

Više informacija potražite ovdje

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 30.05.2018