WHW Akademija | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

WHW Akademija

Kustoski kolektiv WHW objavio je javni poziv za sudjelovanje na četvrtoj godini WHW Akademije - eksperimentalnog, interdisciplinarnog i besplatnog edukativnog programa.

ROK: 25.01.2022
  • A
  • +
  • -

Četvrto izdanje WHW Akademije organizirano je po modelu koji spaja online i fizičke susrete te istražuje participativne načine umjetničke produkcije, kao i produkcije znanja, temeljene na ideji kolektiviteta i mogućnosti zajedničkog učenja. Ovogodišnji program je usmjeren na pojam umjetničkih ekologija koje mogu potaknuti interdisciplinarnu praksu, suradnju, razviti ideje te angažirati zajednice.

Sudionice će se birati putem javnog poziva, a program je namijenjen novim umjetnicama sa ili bez formalne obuke. Prijave se šalju putem onilne obrasca i trebaju sadržavati:

  - potpun životopis

  - kratku biografiju do 250 riječi

  - izjava o svom radu (maksimalno 2 stranice)

  - PDF dokument s opisima rada i slikama s natpisima (najviše 15 stranica) uključujući veze na medije s YouTubea, Vimea i SoundClouda.

Kandidatkinje će se selektirati na temelju zasluga, kao i na temelju relevantnosti njihove prijave za ciljeve WHW Akademije. Tim WHW Akademije će odabrati užu skupinu za intervjue. One koje uđu u uži izbor bit će kontaktirane za razgovore koji će se održati od 10. do 20. veljače.

Kandidatkinje moraju posvetiti puno radno vrijeme dodijeljenom rasporedu i sukladno tome prilagoditi ostale angažmane. WHW Akademija je program bez školarine, a sudionice će dobiti financijsku potporu tijekom programa koja se sastoji od šestomjesečne stipendije u iznosu od 350,00 eura mjesečno. Troškove vezane uz program pokriva WHW. 

Rok za prijavu je 25. siječnja, a detaljnije informacije možete pronaći ovdje.

 

 

 

Objavio/la matko [at] kulturpunkt.hr 20.12.2021