WHW Akademija 2023 | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

WHW Akademija 2023

Kustoski kolektiv WHW objavio je javni poziv za sudjelovanje u petoj godini eksperimentalnog, interdisciplinarnog i besplatnog edukativnog programa WHW Akademije.

ROK: 25.01.2023
  • A
  • +
  • -

Peto izdanje WHW Akademije organizirano je po modelu koji spaja online i fizičke susrete te istražuje participativne načine umjetničke produkcije, kao i produkcije znanja, temeljene na ideji kolektiviteta i mogućnosti zajedničkog učenja. Ovogodišnji program je usmjeren na stvaranje angažiranih modusa eko-društvenih i suradničkih kulturnih produkcija te metodologija umjetnika i kulturnih radnica_ka koje su razvijane u dodiru s okolinom bila ona umjetnička, društvena, digitalna ili ekološka.

Sudionici i sudionice će se birati putem javnog poziva, a program je namijenjen novim umjetnicama_ima s ili bez formalne obuke. Prijave se šalju putem onilne obrasca i trebaju sadržavati:

  - potpun životopis

  - kratku biografiju do 250 riječi

  - izjava o svom radu (maksimalno 2 stranice)

  - PDF dokument s opisima rada i slikama s natpisima (najviše 15 stranica) uključujući veze na medije s YouTubea, Vimea i SoundClouda.

Kandidati i kandidatkinje će se selektirati na temelju zasluga, kao i na temelju relevantnosti njihove prijave za ciljeve WHW Akademije. Tim WHW Akademije će odabrati užu skupinu za intervjue. Oni koji uđu u uži izbor bit će kontaktirani za razgovore koji će se održati od 13. do 18. veljače.

Kandidati i kandidatkinje moraju posvetiti puno radno vrijeme planiranom rasporedu i sukladno tome prilagoditi ostale angažmane. WHW Akademija je program bez školarine, a sudionice_i će dobiti financijsku potporu tijekom programa koja se sastoji od sedmomjesečne stipendije u iznosu od 350,00 eura mjesečno. Troškove vezane uz program pokriva WHW. 

Rok za prijavu je 25. siječnja, a detaljnije informacije možete pronaći ovdje.

Objavio/la matko [at] kulturpunkt.hr 13.12.2022