WHW-ova koncepcija u finalu | kulturpunkt

Vijesti Arhitektura i urbanizam

<

WHW-ova koncepcija u finalu

UniCredit Grupa dodjeljuje nagradu u visini od 150.000 eura projektima iz srednje i istočne Evrope koji sudjeluju na ovogodišnjem Venecijanskom bijenalu, a među pet finalista nalazi s

  • A
  • +
  • -

Ocjenjivačka komisija UniCredit Grupe koju čine članovi Znanstvene komisije - Walter Guadagnini, Luca Massimo Barbero, Lorand Hegyi, Angelica Nollert i predstavnici visokog rukovodstva Grupe, objavila je 5 finalista koji ulaze u završnicu dodjele nagrade Venecija. Finalisti su Hrvatska, Estonija, Srbija, Turska te zajednički projekt Češke i Slovačke.

Natječaj, objavljen u veljači 2011, namijenjen je zemljama srednje i istočne Europe, koje sa svojim projektima sudjeluju na ovogodišnjem Venecijanskom bijenalu.

Hrvatska je konkurirala projektom kustoskog kolektiva WHW Potrebno je živjeti samouvjereno... gledajući (One Needs to Live Self-Confidently… Watching), koji obuhvaća radove Antonija G. Lauera a.k.a. Tomislava Gotovca i izvedbenog kolektiva BADco.

Svečana dodjela nagrade održat će se u petak, 3. lipnja u palači Grassi u Veneciji. Tom će prigodom biti objavljeno ime, odnosno imena pobjednika koji će osvojiti nagradu u iznosu od 150.000 eura, a djelo će postati dio kolekcije UniCredita, te će biti besplatno dano na dugoročnu posudbu jednom od istaknutijih muzeja suvremene umjetnosti u matičnoj zemlji pobjednika natječaja. 

Izvor: UniCredit / Foto: Dinko Rupčić

Objavio/la antonija [at] kulturpunkt.hr 25.05.2011