Wonder Women | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Wonder Women

U klubu Velvet bit će predstavljen kalendar s ilustracijama domaćih strip autorica. 

19.12.2012 , Zagreb - Klub Velvet
  • A
  • +
  • -

U srijedu 19. prosinca godine u 19 i 30 sati u klubu Velvet u Zagrebu bit će predstavljen kalendar na temu domaćeg ženskog strip stvaralaštva. 

Tako je višegodišnji projekt popularizacije umjetnica stripa, koji je započela Irena Jukić Pranjić antologijom Ženski strip na Balkanu i realizirala kroz brojne izložbe, promocije, okrugle stolove i tekstove, doživio još jednu razinu. Ovaj kalendar potvrđuje kako su se s margine društvenog prihvaćanja u sam centar pomjerile dvije kategorije umjetničkog stvaralaštva koje se ranije doživljavalo s rezervom. Prvo, stvaralaštvo žena uspjelo se izboriti za poziciju u kojoj je javnost vrednuje kao pozitivno i uspješno te je strip prestao biti shvaćan kao jeftin i površan sadržaj te drži čvrst status umjetničke forme izražavanja.

U kalendaru će biti predstavljen rad dvanaest autorica stripa koje su odabrane između njih tridesetak koliko ih trenutno uspješno djeluju u regiji: Nine Bunjevac, Maje Veselinović, Dunje Janković, Sonje Gašperov, Sare Divjak, Ivane Pipal, Magde Dulčić, Irene Jukić Pranjić, Bojane Dimitrovski, Ivane Filipović, Ivane Guljašević i Helene Janečić.

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 18.12.2012