Work, Curator, Work! | kulturpunkt

Natječaji Radionice

<

Work, Curator, Work!

Radionica je namijenjena studentima_cama te mladim stručnjacima i stručnjakinjama iz različitih kulturnih i kreativnih područja s interesom i/ili iskustvom u kuriranju suvremene umjetnosti.

  • A
  • +
  • -

Centar za suvremenu umjetnost SCCA-Ljubljana poziva sve zainteresirane na sudjelovanje u četverodnevnoj radionici "Work, Curator, Work! Thinking and reading together about ways to do stuff", s kustosima Maximilianom Lehnerom i Tiom Čiček. 

Radionica je najavljena kao "eksperiment u razmišljanju i razgovoru", a fokusirana je na uvjete u kojima se odvija kustoski rad, kao što su materijalni i distribucijski uvjeti, ali i utjecaji umrežavanja, fizičkog i mentalnog zdravlja, rada u kolektivu i slično. Radionica se sastoji od uvodne sesije (prvi dan), nakon čega slijedi pomno iščitavanje odabranih tekstova (jedan tekst dnevno, tri dana). Tekstovi će se odrediti tijekom uvodne faze radionice, uzimajući u obzir želje i interese sudionika_ca. Nastavno na tekstove, slijedi rasprava o izložbama, načinima zajedničkog rada, umjetničkim radovima i idealnom 'svijetu umjetnosti'. Radionica je zamišljena kao nehijerarhijska struktura za slobodnu razmjenu ideja, interesa i znanja.

Radionica je namijenjena studentima i studenticama te mladim stručnjacima i stručnjakinjama iz različitih kulturnih i kreativnih područja s aspiracijama i/ili iskustvom u kuriranju suvremene umjetnosti. 

Prijave su otvorene do 1. lipnja

Sve informacije potražite na stranicama SCCA-Ljubljana.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 31.05.2022