World/Inferno u Zagrebu | kulturpunkt

Najave Koncert

<

World/Inferno u Zagrebu

Postava, čija je jedina konstanta gotovo dvoznamenkast broj članova, jedan je od razloga zbog čega ovaj bend ne možete uhvatiti ni za glavu ni za rep.

16.09.2012 , Zagreb - Attack
  • A
  • +
  • -

Izmicanje bilo kakvim uobičajenim glazbenim kvalifikacijama njihov je skoro pa zaštitni znak, a zvukovi ska, funka, soula, gospela, punka, rock'n'rolla i swinga tek su podloga za njihove urnebesne performanse zbog kojih su postali jedan od najtraženijih live actova u New Yorku i okolici, ali i diljem Europe, koju redovito pohode.

The World/Inferno Friendship Society iz Brooklyna je lukavo dobro organiziran kult, banda šaljivdžija, nihilista, gangsterica i anarhista. Puhači, harmonika, klavir, divlje gitare i čvrsta ritam sekcija, upotpunjeni nabrijanim vokalima i zanimljivom lirikom, stvaraju nevjerojatno zabavnu smjesu koja svoj vrhunac opravdava svirkama uživo. Idejnog začetnika i centralnu figuru ove sulude pankersko-kabaretske družine utjelovljuje karizmatični Jack Terricloth - ljubitelj crnog vina i opskurnih filmova. Uz njega, od samog početka prisutan je i gitarist Lucky Strano, a kao dugogodišnje pridružene članove organizatori ističu basisticu Sandru Malak i Franza Nicolayja, bivšeg člana grupe The Hold Steady. Broj ljudi koji je kroz godine prodefilirao kroz World Inferno prelazi trideset, a među njima našli su se i poneki članovi bendova kao što su: Leftover Crack, The Slackers, Nanuchka, Dexy's Midnight Runners, The Dresden Dolls Balkan Beat Box. 

Vrata se otvaraju u 21 sat, a pola sata kasnije prije Inferna publiku će zagrijati domaći bend Kvar. Cijena ulaznice je 35 kuna i možete je rezervirati putem emaila medikainfo@gmail.com.

 
Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 12.09.2012