Young Balkan Designers 2019 | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Young Balkan Designers 2019

Mikser objavljuje regionalni natječaj za mlade dizajnere, na temu ''Cirkularni dizajn".

ROK: 20.02.2019

Mikser objavljuje regionalni natječaj za mlade dizajnere "Young Balkan Designers 2019"! Prijaviti se mogu svi dizajneri i dizajnerice rođeni 1985. godine i mlađi iz sljedećih zemalja: Albanija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Grčka, Mađarska, Makedonija, Crna Gora, Rumunjska, Slovenija, Srbija i Turska.

Young Balkan Design regionalna je platforma za talente osnovana 2011. godine s ciljem da identificira, promovira i razvija kreativni potencijal Balkana u oblasti dizajna proizvoda. Cilj inicijative Young Balkan Designers je da ujedini regionalnu dizajnersku scenu, približi je međunarodnom tržištu i ojača njen kreativni potencijal, dok istovremeno doprinosi obnavljanju multikulturalne suradnje na Balkanu.

Tema je "Cirkularni dizaj"”, a pozivaju se mladi dizajneri da se upoznaju s osnovama cirkularne ekonomije i istraže mogućnosti inovativnog dizajnerskog pristupa koji povećava cirkularnost proizvoda, materijala, usluga i koncepata. Pozivamo mlade dizajnere da misle o produkciji kao cirkularnom procesu i da primjene svoje vještine i raspoložive resurse uključujući se u rješavanje globalnih problema i čineći doprinos ne samo lokalnoj sceni nego i šire. 

Prijave se šalju ovdje, do 20. veljače 2019. godine, do 23.59 sati. 

Više potražite na službenoj stranici, a eventualna pitanja šaljite na mail adresu.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 07.01.2019