Za ekonomsko osnaživanje žena | kulturpunkt

Vijesti Civilno društvo

<

Za ekonomsko osnaživanje žena

Rukotvorine kolektiva Vox Feminae Handmade od sada je moguće kupiti u centru Zagreba.

Kolektiv Vox Feminae Handmade udružio je snage s krojačkim obrtom Zmajevna i butikom Slavica, te u prostoru butika u zagrebačkoj Preradovićevoj ulici organiziralo prodaju odjeće, nakita, modnih dodataka, rukotvorina i radova članica kolektiva. Svečani početak prodaje zakazan je za 18. svibnja u 19 sati.

"U situaciji kada i uspješne domaće tvrtke ne opstaju, a broj malih obrta koji posluje s dobitkom se može nabrojati na prste jedne ruke Vox Feminae je odlučio pokrenuti svoj Handmade kolektiv kako bi doprinio ekonomskom osnaživanju žena", naglasile su članice kolektiva. Cilj ovog projekta jest umjetnicama i ženama koje se bave izradom odjeće, nakita i modnih dodataka stvoriti uvjete za bolju vidljivost i plasman njihovih proizvoda. 

Mogućnost prodaje rukotvorina u butiku Slavica omogućena je svim sadašnjim i budućim članicama kolektiva. Godišnje članarina iznosi od 50 do 300 kuna, ovisno jeste li fizička ili pravna osoba. Ukoliko i same želite postati dijelom ove pohvalne inicijative, učlanite se u kolektiv Vox Feminae Handmade putem ovog linka

Izvor: Vox Feminae

 
Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 16.05.2012