Za građane i civilno društvo | kulturpunkt

Vijesti Civilno društvo

<

Za građane i civilno društvo

Ured za udruge otvorio je javno savjetovanje o nacrtu Akcijskog plana za provedbu inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast u Republici Hrvatskoj za razdoblje 2014. do 2016.

FOTO: truthout.org

  • A
  • +
  • -

Partnerstvo za otvorenu vlast je multilateralna inicijativa čiji je cilj osigurati konkretan napredak na području transparentnosti i otvorenosti rada tijela javne vlasti, uključivanja i osnaživanja građana i civilnoga društva, borbe protiv korupcije te korištenja novih tehnologija za poboljšanje kvalitete usluga koje javna uprava pruža građanima. Republika Hrvatska pridružila se inicijativi u rujnu 2011. i time je preuzela obvezu izraditi nacionalni akcijski plan.

Akcijski plan za provedbu inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast u Republici Hrvatskoj za razdoblje 2012. do 2013. izrađen je na temelju održanih javnih savjetovanja, rasprava na sjednicama Savjeta inicijative te očitovanja pristiglih od tijela državne uprave. U rujnu 2013. Vlada je usvojila prvo izvješće o napretku u provedbi Akcijskog plana.

S namjerom da se u postupak izrade Akcijskog plana ponovno ravnopravno uključe građani i civilno društvo, otvoreno je javno savjetovanje o nacrtu Akcijskog plana za provedbu inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 2014. do 2016. 

Javno savjetovanje je otvoreno do 18. travnja, a ovdje možete preuzeti obrazac.

Izvor: UZUVRH

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 25.03.2014