Za javni prostor | kulturpunkt

Najave Performans

<

Za javni prostor

Performansi u sklopu programa Zagreb² ukazuju na zapuštenost i devastiranost skulptura na javnim površinama na Peščenici te ih ponovno aktualiziraju.

05.11.2013 - 07.11.2013 , Zagreb - Razne lokacije
  • A
  • +
  • -

Od 5. do 7. studenog na Peščenici mladi će umjetnici kroz tri dana izvoditi performanse kako bi usmjerili pažnju prolaznika na javne skulpture koje se nalaze u ovom kvartu. Skulpture Ruka prijateljstva autorice Milene Lah te Trodimenzionalni strip i Mali princ Nade Orel postavljene su u Zagrebu tijekom 80-tih godina dvadesetog stoljeća na javne površine ove gradske četvrti. Tijekom godina neke od njih su devastirane, neke su izmještene s prvobitnih lokacija, a neke potpuno zaboravljene. 

Pozdrav će biti izveden 5. studenog na križanju nove Branimirove s Harambašićevom i ul. Svetice, a izvodi ga Dramska skupina KCP-a Teatar GaudeamusPutokaz kretanja bit će izveden 6. studenog na potezu od križanja Vukovarske i Ivanićgradske ulice te Ivanićgradskom do Galerije događanja, a izvodi ga Vesna ŠantekMali princ u Zagrebu bit će izveden 7. studenog u Parku Malog princa u Vidrićevoj ulici na Borongaju. Izvodi ga Teatar Gaudeamus, uz gostovanje autorice skulpture Nade Orel.

Kulturni centar Peščenica želi skrenuti pažnju na kulturno dobro grada Zagreba te performansima mladih umjetnika ukazati na kulturno bogatstvo gradske četvrti Peščenica – Žitnjak. Performansi se izvode u sklopu programa Zagreb² projekta kvARTura – mreže zagrebačkih centara za kulturu.

Na fotografiji: Ruka prijateljstva autorice Milene Lah

 

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 30.10.2013