Za književno stvaralaštvo | kulturpunkt

Vijesti Kulturne politike

<

Za književno stvaralaštvo

Ministarstvo kulture objavilo je javni poziv za dodjelu potpora za poticanje književnoga stvaralaštva u 2013. godini.

  • A
  • +
  • -

Ministarstvo kulture raspisalo je natječaj za dodjelu potpora kojima će biti poticano književno stvaralaštvo iduće godine. Financijska potpora bit će dodijeljena autorima za njihov književno-umjetnički rad, prijevode na hrvatski jezik djela koja predstavljaju opća kulturna dostignuća te za književnopovijesni rad na pripremi sabranih, odabranih i kritičkih izdanja djela hrvatskih autora. Kako je najavljeno, Ministarstvo kulture na ovom će natječaju odlučiti o godišnjim potporama u pojedinačnom iznosu od 84 tisuća kuna, polugodišnjim od 42 tisuće kuna i tromjesečnim od 21 tisuću kuna koje će biti isplaćivane u jednakim mjesečnim obrocima. 

Uz prijavnicu, kratki životopis i bibliografiju, autori su dužni dostaviti detaljan opis projekta – sinopsis, ogledni arak te prijedlog plana realizacije.Uz to u prijavi je potrebno dostaviti dvije recenzije prijavljenoga autorskog projekta koje potpisuju književni kritičari ili teoretičari te urednik ili izdavač. Autori koji se ponovno prijavljuju moraju uz svoju prijavu dostaviti zadnju objavljenu knjigu za koju su koristili potporu za poticanje književnog stvaralaštva. Ponude sa svom traženom dokumentacijom mogu se poslati poštom ili osobno predati u Ministarstvu kulture u Zagrebu do 15. rujna. 

Sve u roku pristigle ponude s potpunom dokumentacijom razmotrit će posebno formirano povjerenstvo te uputiti prijedlog ministrici kulture koja će donijeti odluku o dodjeli potpora autorima. Više o ovom javnom pozivu možete saznati na stranicama Ministarstva kulture. 

Izvor: MK

 
Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 27.06.2012