Za kvalitetnije programe | kulturpunkt

Vijesti Kulturne politike

<

Za kvalitetnije programe

Zaklada Kultura nova povodom priprema sljedećih programa podrške otvara javnu raspravu sa zainteresiranom javnošću.

  • A
  • +
  • -

U prvoj fazi procesa javne rasprave o sljedećim programima podrške Zaklade Kultura nova podloga za raspravu je provedeni Pilot program podrške. Ovaj je program osmišljen s ciljem pružanja financijske podrške udrugama i umjetničkim organizacijama na području suvremene kulture i umjetnosti kroz tri programska područja: Razvoj pojedinih djelatnosti organizacije, Razvoj umjetničkih ideja, partnerskih projekata ili festivala / manifestacija te Razvoj suradničkih platformi. U prvoj godini svoga djelovanja Zaklada je osmislila program podrške kao pilot program shvaćajući ga ujedno i kao podlogu za testiranje definiranih kriterija, uvjeta, pravila i procedura. Stoga Zaklada u prvoj fazi javne rasprave organizira online javno savjetovanje o Pilot programu podrške tijekom kojega će prikupiti mišljenja, komentare i prijedloge koji će dati značajan doprinos unaprijeđenju sljedećih programa podrške.

Zaklada poziva predstavnike zainteresirane i stručne javnosti da do 29. siječnja dostave svoje prijedloge i komentare isključivo putem obrasca na adresu e-pošte. Svi prilozi javnom savjetovanju, dostavljeni putem obrasca, bit će objavljeni na mrežnim stranicama Zaklade.

Nakon provedenoga javnog savjetovanja Zaklada će pristupiti redefiniranju programskih područja, a sve s ciljem provođenja što kvalitetnijih programa podrška. Na temelju prikupljenih komentara i prijedloga Upravni će odbor definirati sljedeće programe podrške (ciljeve, kriterije, uvjete, pravila, procedure itd.) koje će s predstavnicima zainteresirane i stručne javnosti raspraviti na javnim tribinama u Rijeci, Osijeku, Splitu i Zagrebu u proljeće, kada će biti organizirana druga faza javne rasprave o narednim programima podrške Zaklade.

Izvor: KN

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 15.01.2013