Za nastavnike i znatiželjnike | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Za nastavnike i znatiželjnike

Priručnik Marije Bartulović i Barbare Kušević razbija zablude vezane uz interkulturno obrazovanje i pridonosi otvaranju perspektiva i pitanja vezanih uz različitosti i interkulturalizam.

07.02.2017 , Zagreb - Filozofski fakultet

FOTO: Ahmad/Flickr

Predstavljanje publikacije Što je interkulturno obrazovanje? - priručnik za nastavnike i druge znatiželjnike, autorica Marije Bartulović i Barbare Kušević, održat će se u utorak, 7. veljače, s početkom u 18 sati, u Konferencijskoj dvorani na drugom katu knjižnice Filozofskog fakulteta, a otvorit će ga Ante Kolak, pročelnik Odsjeka za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Priručnik za nastavnike i nastavnice, kojim se daju smjernice za interkulturno obrazovanje na svim obrazovnim razinama, uz autorice, predstavit će recenzentica priručnika Vedrana Spajić-Vrkaš s Odsjeka za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu i Lovorka Bačić iz Centra za mirovne studije, koji je izdavač priručnika.

U vremenu kada se suočavamo s novim izazovima globalizacije i migracija, uz rad na uspostavljanju politika i praksi otvorenosti, nužno je i odgovoriti na nove potrebe unutar obrazovnog sustava. Priručnik je prilagođen nastavnicima i drugim obrazovnim radnicima koji rade ili žele raditi na širem i temeljitijem razumijevanju koncepta interkulturalnosti te potiče obrazovanje koje za cilj ima izgradnju inkluzivnoga i pravednoga društva. Također, ovaj priručnik razbija zablude vezane uz interkulturno obrazovanje i pridonosi otvaranju perspektiva i pitanja vezanih uz različitosti i interkulturalizam.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 02.02.2017