Za nove medije | kulturpunkt

Najave Festival

<

Za nove medije

INTERFACE festival čine umjetnici koji traže nove načine korištenja audio-video medija u izražavanju i komunikaciji, a održava se na lokacijama u Zagrebu i Rijeci.

03.11.2014 - 29.11.2014

FOTO: misspixels

  • A
  • +
  • -

INTERFACE festival novih medija ove godine predstavlja aktualnu novomedijsku, audio/video umjetničku scenu kroz pojedinačne i grupne postave, projekcije, multimedijalne performanse i interaktivne mapping instalacije. Radi se o interdisciplinarnom međunarodnom umjetničkom programu koji se razvija od 2010 godine, u početku kao popratni program festivala Hartera u Rijeci, a kasnije kao samostalna manifestacija. Uz profesionalne umjetnike koji koriste audio-video medije u svom stvaranju, sudjeluju i razni kreativci čije stvaralaštvo potencira razvoj novih medija u suvremenoj umjetnosti. 

Festival novih medija održava se u studenom na nekoliko lokacija u Rijeci i Zagrebu. U Rijeci u obliku velike grupne izložbe audio/video umjetnika u prostoru Ex Bernardi od 8. do 14. studenog, a u Zagrebu kroz pojedinačne i grupne prezentacije od 3. do 29. studenog u Galeriji Greta. U subotu, 15. studenog u dvorištu &TD-a izvodi se velika interaktivna 3D mapping projekcija na Francuskom paviljonu (Ivan Lučićić - Liik) uz popratni DJ/VJ program. U ponedjeljak 17. studenog u Greti se otvara 3D video izložba Matthu Placeka A portret of Marina Adramović u koprodukciji s One take film festivalom. Festival se zatvara subotu 29. studenog u Greti koncertnim performansom Šumovi protiv valova.

Neki od sudionika festivala su Katerina Duda, Matija Kralj, Thomas Johnson, Petra Mrša, Luiza Margan, Nadija Mustapić, Toni Meštrović te Fokus Grupa

Detaljan program možete pronaći ovdje.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 04.11.2014