Za nove prostore suvremene umjetnosti | kulturpunkt

Vijesti Vizualne umjetnosti

<

Za nove prostore suvremene umjetnosti

Galerija Miroslav Kraljević poziva mlade umjetnike iz Hrvatske da se prijave na natječaj za produkciju novoga rada i sudjelovanje u programu galerije.

  • A
  • +
  • -

Galerija Miroslav Kraljević je nezavisna i neprofitna platforma i prostor za suvremenu umjetnost, posvećena poticanju, istraživanju, predstavljanju i dokumentiranju suvremenih umjetničkih i intelektualnih praksi koje analitički i kritički propituju sadašnjost, osobito odnose politike i estetike. Sredinom ovog mjeseca galerijski je tim raspisao natječaj za produkciju novog rada u području suvremene umjetnosti te je pozvao vizualne, novomedijske, performativne umjetnike i istraživače da svoje prijedloge prijave do 1. srpnja.  

Na natječaj se može prijaviti ideja, nacrt ili već započeti rad ili umjetnički projekt. U obzir dolaze i multidisciplinarni projekti kakvi su često bili predstavljani u prostorima ove galerije. Budući da je cilj organizatora sudjelovati u produkciji novoga rada i time podržati mlade autore, neće se razmatrati već dovršeni i prije izloženi radovi ili projekti. Odabrani rad ili projekt bit će predstavljen na izložbi u Galeriji Miroslav Kraljević tijekom 2014. godine.

Ovaj natječaj otvoren je za mlade umjetnike iz Hrvatske do 35 godina starosti, a radove će procjenjivati selekcijska komisija u sastavu Ana Kovačić (programska voditeljica - kustosica), Lea Vene (kustosica), Sanja Sekelj (kustoska asistentica) i Fokus grupa (Iva Kovač i Elvis Krstulović).

Detalje o prijavi provjerite u našoj rubrici Natječaji

GMK / PN

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 16.05.2013