Za novu izvedbu | kulturpunkt

Vijesti Izvedbene umjetnosti

<

Za novu izvedbu

Cjelogodišnji plesno-kazališni program novoosnovanog varaždinskog Centra za izvedbene umjetnosti u 2014. godini započinje radionicom i predstavom Ine Sladić.

  • A
  • +
  • -

Centar za izvedbene umjetnosti Varaždin je projekt iznjedren iz festivala Dani suvremenog plesa u Varaždinu, u organizaciji kolektiva VRUM te pod umjetničkim vodstvom Sanje Tropp FrühwaldCjelogodišnji program počinje ubrzo nakon novogodišnjeg slavlja, radionicom i plesnom predstavom Ine Sladić, mlade hrvatske autorice, koreografkinje i varaždinske rezidencijalne umjetnice za 2014. godinu. 

Od 9. do 12. siječnja Sladić će u varaždinskom HNK održati radionicu modernih plesnih tehnika i improvizacije The Happy Virus Dance Workshop prema slavnoj koreografkinji i utemeljiteljici plesnog kazališta Pini Bausch, čija je bila i dugogodišnja studentica. Tijekom četiri dana, svakodnevno po dva sata, svi zainteresirani bez obzira na iskustvo, predznanje i dob, moći će naučiti nešto novo i inspirativno za kotizaciju od 200 kuna. Prijave se primaju do 3. siječnja, a ukoliko se zainteresirani prijave do Božića omogućava im se popust od 10 posto. Za grupe veće od 10 polaznika, cijena je 100 kuna po osobi. Broj polaznika je ograničen.

Ina Sladić će stati i na pozornicu kazališne Podrumske scene Rogoz i izvesti svoju autorsku predstavu Navigating Darkness. Riječ je o prvoj predstavi nastaloj u koprodukciji s Danima suvremenog plesa Varaždin, a ostvarenoj uz podršku HNK Varaždin. Predstavu, kojom je oduševila publiku na pretpremijeri u Splitu, Ina će izvesti premijerno u subotu, 11. siječnja s početkom u 20 sati. Ulaznice po cijeni od 20 kuna dostupne su u pretprodaji na blagajni varaždinskog kazališta.

Za prijavu i rezervaciju, kao i za dodatne informacije o radionici Ine Sladić, javite se na adresu elektroničke pošte

Izvor: CIU

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 17.12.2013