Za novu kulturu | kulturpunkt

Vijesti Kulturne politike

<

Za novu kulturu

Dea Vidović imenovana je upraviteljicom Zaklade "Kultura nova".

  • A
  • +
  • -

Upravni odbor Zaklade "Kultura nova" je po provedenom natječaju, na sjednici 2. travnja, donio odluku o imenovanju vodećeg kadra. Za upraviteljicu izabrana je Dea Vidović kojoj je dodijeljen četverogodišnji mandat. 

Dea Vidović završila je studij komparativne književnosti i indologije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagreba gdje trenutno završava poslijediplomski doktorski studij s temom doktorske disertacije Razvoj novonastajućih kultura u gradu Zagrebu od 1990. do 2010. U deset godina profesionalnog angažmana radila je kao novinarka i urednica te organizatorica, producentica i voditeljica mnogobrojnih kulturno-umjetničkih projekata, uglavnom u polju nezavisne kulture. Autorica je brojnih članaka o nezavisnoj kulturi te (su)urednica nekoliko publikacija.

Zakladu "Kultura nova" osnovala je Vlada RH sa svrhom promicanja i razvoja civilnog društva na području suvremene kulture i umjetnost. Kako je zamišljeno, ova zaklada će pružati stručnu i financijsku potporu programima organizacija civilnog društva u kulturi koji potiču razvoj produkcijskih i organizacijskih kapaciteta nositelja programa, podižu razinu profesionalnog djelovanja putem neformalnog obrazovanja i stručnog usavršavanja, potiču uspostavljanje međusektorske suradnje, pospješuju programsko umrežavanje i suradnju na nacionalnoj, regionalnoj i međunarodnoj razini, potiču umjetničko stvaralaštvo i kulturno djelovanje mladih.

Izvor: Zaklada "Kultura nova" 

 
Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 04.04.2012