Za početak - nostalgija | kulturpunkt

Najave Projekcije

<

Za početak - nostalgija

Program Slučajno kino u sklopu kojeg se na "slučajnim" lokacijama prikazuju recentni hrvatski dokumentarci, uvod je u ovogodišnji Liburnia Film Festival.

08.07.2018 - 12.07.2018 , Rijeka - Razne lokacije

Alessio Bozzer, Trst, Jugoslavija

Program Slučajno kino u Rijeku dovodi četiri slučajne projekcije. Prvo slučajno kino održat će se već ove nedjelje, 8. srpnja, s početkom u 21.30 sati u Public Pubu na Trgu svete Barbare, a prikazivat će se film koji će među Riječanima i Riječankama pobuditi nostalgiju za prošlim vremenima kada se u Trst odlazilo po kavu i traperice te pronalazilo kreativne načine da se sve dopremi kući. Film Trst, Jugoslavija prikazuje simpatične priče brojnih "švercera" i prodavača iz zlatnih dana jugoslavenske shopping meke. Autor filma je Alessio Bozzer, a nastao je u produkciji Al Jazeera Balkans, HRT-a, Missart-a i Videoest-a.

Samo nekoliko dana kasnije, u četvrtak 12. srpnja, u isto vrijeme započinje projekcija nagrađivanog glazbenog dokumentarca Moj svijet je naopačke koji će okupljene uvesti u svijet alternativnih glazbenika. Film autorice Petre Seliškar, nastao u produkciji slovenske kuće Petra Pan Film Production, možete pogledati u Pajol baru na Pećinama.

Organizatori filmove nisu slučajno odabrali. Oni su dio prošlogodišnjeg programa 15. Liburnia Film Festivala, a njima istoimena udruga najavljuje ovogodišnje 16. izdanje festivala koje će se održati od 20. do 24. kolovoza na Ljetnoj pozornici Opatija. Ovim site specific projekcijama udruga želi promovirati hrvatski dokumentarni film.

Više informacija o oba događanja možete pronaći na internetskoj i Facebook stranici Liburnia Film Festivala. Obje projekcije su besplatne za sve slučajne gledatelje, a program podupire Grad Rijeka.

Objavio/la martina.kontosic [at] kulturpunkt.hr 08.07.2018