Za pozitivne društvene promjene | kulturpunkt

Vijesti Civilno društvo

<

Za pozitivne društvene promjene

Publikacija autora Tea Petričevića promiče društveno odgovorno poslovanje i društvenopoduzetničku praksu u turizmu kao alate održivog rasta.

FOTO: Simon Cunningham

  • A
  • +
  • -

British Council i Nacionalna udruga obiteljskih i malih hotela objavili su Priručnik za brzi početak: Društveno odgovorno poslovanje i društvenopoduzetnički pothvati u turizmu. Publikacija autora Tea Petričevića nastala je u okviru projekta Vještine za zapošljavanje u turizmu i ugostiteljstvu čiji je cilj bio potaknuti pozitivne društvene promjene u hrvatskom društvu i inkluziju dugoročno nezaposlenih žena. Problemu se je pristupilo povećanjem zapošljivosti 42 sudionice uz promicanje društveno odgovornog poslovanja i društvenog poduzetništva među poslodavcima u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Priručnik predstavlja društveno odgovorno poslovanje (DOP) i društvenopoduzetničku praksu u turizmu kao alate održivog rasta te daje pregled dvadesetak recentnih primjera dobre prakse u EU-u i Hrvatskoj. Uz to, donosi i tridesetak jednostavnih i lako primjenjivih uputa i preporuka za primjenu načela DOP-a za poslovne subjekte u sektoru turizma, a dodatna je vrijednost priručnika u mogućnosti prilagodbe potrebama poslodavaca iz raznih sektora i industrija.

Priručnik će biti predstavljen u ponedjeljak 24. studenog u splitskom Hotelu Luxe, u utorak 25. studenog u karlovačkom Hotelu Korana Srakovčić te u srijedu 26. studenog u motovunskom Hotelu Kaštel, s početkom u 14.30 sati, uz popratno predavanje britanskog stručnjaka Cliffa Southcombea na temu društveno odgovornog poslovanja.

Teo Petričević je nezavisni savjetnik, trener i društveni poduzetnik. Osnivač je i inicijator nekoliko društvenih poduzeća, a danas predsjednik Clustera za eko-društvene inovacije i razvoj - CEDRA, predsjednik skupštine socijalne zadruge Humana Nova te ACT Grupe. Stručnjak je za eko-društveno poduzetništvo s više od deset godina poduzetničkog i predavačkog iskustva. 

Priručnik možete preuzeti ovdje.

Izvor: British Council

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 21.11.2014