Za svakoga ponešto | kulturpunkt

Najave Projekcije

<

Za svakoga ponešto

U kinu Tuškanac vikend projekcijom obilježavaju se Dani Indije, a u tjednom programu prikazuju se nagrađivani dokumentarni i igrani filmovi.

19.04.2015 - 26.04.2015 , Zagreb - Kino Tuškanac

Vlog, 2014.

U sklopu Dana Indije, a u suradnji s Hrvatskom televizijom, u nedjelju na programu je dokumentarni film Ljiljane Bunjevac Filipović Tamo gdje palme cvatu, o životu i radu hrvatskog misionara oca Ante Gabrića u Zapadnom Bengalu. Radni tjedan otvara hrvatska premijera igranog filma Vlog, mladog redatelja Brune Pavića. Film je svjetsku premijeru imao u prosincu prošle godine na Cinemavvenire festivalu neovisnog filma u Rimu.

U sklopu Kratkog utorka bit će prikazana dva programa filmova iz arhiva jednog od najpoznatijih underground kina u Evropi, Werkstattkina u Münchenu. U drugom dijelu tjedna nastavlja se ciklus Francesca Rosija s dva izuzetna naslova iz njegova opusa. Slučaj Mattei nagrađen je 1972. Zlatnom palmom u Cannesu, a Tri brata su jedini redateljev film koji je izborio nominaciju za Oscara. Tjedan završava bogatim programima Dana hrvatskoga filma

Projekcije će biti održane od 19. do 26. travnja u kinu Tuškanac. Program projekcija možete pronaći ovdje.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 17.04.2015