Za unaprijeđenje kvalitete života | kulturpunkt

Vijesti Civilno društvo

<

Za unaprijeđenje kvalitete života

Maši Davidović dodijeljen je Volonterski Oskar, nagrada za zagrebačkog volontera godine.

  • A
  • +
  • -

Volonterski centar Zagreb dodijelio je u suradnji s Gradom Zagrebom petog Volonterskog Oskara, nagradu za zagrebačkog volontera/ku godine – pojedinca koji svijet mijenja nabolje na lokalnoj razini. Nagradu je osvojila Maša Davidović, volonterka Dječjeg doma Zagreb, sa 66% od ukupno 2260 glasova građana. U užem krugu izbora uz nju su se nalazili i Adrijana Žilić Micevski, volonterka Udruge za podršku žrtvama i svjedocima te Mile Mrvalj, volonter udruge Ulični suputnik.

Maša Davidović volontira više od šest godina, a u 2013. godini odradila je 280 sati u druženju, igri i šetnji s dječakom, štićenikom Dječjeg doma Zagreb. Dom brine o djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Za djecu koja imaju i određene veće poteškoće često je teže pronaći zainteresirane volontere. Upravo je njima osobito važno da imaju "svojeg" volontera kako bi iskusili odnos koji ih stavlja u centar pažnje i pozornosti jedne osobe. Maša je prihvatila volontirati s visoko neurorizičnim djetetom starim jednu i pol godinu. Od samog početka dolazila mu je gotovo svakodnevno i redovito ga posjećivala u bolnici kada bi bio hospitaliziran. Uz Mašinu podršku i angažman vidno je napredovao, a stručni djelatnici doma su se složili da je tome bitno pridonijela čvrsta emocionalna veza koju je Maša s njim ostvarila.

Volonterski Oskar je godišnja nagrada za volontera/ku godine koja se dodjeljuje za individualni volonterski doprinos na području Zagreba. Nagrada služi isticanju doprinosa kojeg volonterke i volonteri daju razvoju zajednice i poboljšanju kvalitete života u  Zagrebu. Sve neprofitne organizacije koje djeluju kao organizatori volontiranja pozvane su da za nagradu nominiraju volonterke i volontere koji su dali poseban doprinos njihovom radu, korisnicima i razvoju organizacije te im na taj način iskažu dodatno priznanje. Provedba natječaja za dodjelu nagrade provodi se u suradnji s Gradom Zagrebom, Uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom

Izvor: Volonterski centar Zagreb

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 04.03.2014