Začudan prikaz | kulturpunkt

Najave Projekcija

<

Začudan prikaz

Na novom Kratkom utorku premijerno se prikazuje novi film Hane Jušić, Da je kuća dobra i vuk bi je imao.

10.02.2015 , Zagreb - Kino Tuškanac

Da je kuća dobra i vuk bi je imao

  • A
  • +
  • -

"Junakinja filma Da je kuća dobra i vuk bi je imao, prostodušna Sandra, svoju bitku s očekivanjima obitelji budućeg muža u koju se 'priženila', vodi u tipično malograđanskom ambijentu roštilja. Ali, da se izrazimo rječnikom TV-prodaje, to nije sve! Njezina nova obitelj ne samo da voli mesne aktivnosti u dvorištu, nego živi od obiteljske mesnice koja se nalazi u prizemlju kuće u kojoj svi oni žive. Upravo zbog njihove fokusiranosti na mesnato i tjelesno Sandra će postupno početi gubiti doticaj sa stvarnošću", stoji u najavi projekcije.

Film je morbidni prikaz (kvazi)obiteljske zajednice i njezina utjecaja na pojedinca, s jakim naglaskom na seksualnom naboju likova kao i na nadrealnim ispadima. Začudnost prikazanog pojačana je zrnatom slikom koja je rezultat činjenice da je film snimljen na 16-milimetarskoj filmskoj traci.

Hana Jušić magistrirala je filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Diplomirala je komparativnu književnost i anglistiku na Filozofskom fakultetu 2007. i iste godine upisala Poslijediplomski doktorski studij književnosti i filma. Do sada je napisala i režirala nekoliko kratkih igranih i dokumentarnih filmova prikazanih na studentskim, ali i na značajnim europskim festivalima.

Film će biti prikazan u utorak, 10. veljače, u kinu Tuškanac, s početkom u 20 sati.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 06.02.2015