Zagreb za plitki džep | kulturpunkt

Najave Radionica

<

Zagreb za plitki džep

Radionicu alternativnog gradskog vodiča vodi Katerina Duda, rezidentica Akademie Schloss Solitude.

06.06.2016 - 09.06.2016 , Zagreb - Pogon Mislavova
  • A
  • +
  • -

Radionicu alternativnog gradskog vodiča koja će se održati u Pogonu Mislavova, od 6. do 9. lipnja, vodi Katerina Duda koja je boravila na Akademie Schloss Solitude u Stuttgartu kao Pogonova rezidentica u 2015. i 2016. godini. Duda će pritom podijeliti svoje iskustvo rezidencijalnog boravka u Solitudeu, pa stoga posebno pozivamo sve koji se planiraju prijaviti na Pogonov natječaj za rezidencijalni boravak u Solitudeu u 2016. godini da dođu čuti informacije iz prve ruke i dodatno se raspitaju o detaljima rezidencije. Natječaj traje do 13. lipnja. 

Zagreb for Small Wallets ili Zagreb za plitki džep projekt je koji polazi od ideje alternativnog gradskog vodiča koji sadržava informacije o Zagrebu, za gotovo svaku situaciju u svakodnevnom životu: od prehrane i nabave odjeće do kulturnih sadržaja i komunikacije. Vodič je namijenjen onima koji su tek započeli život u Zagrebu, kao i onima koji u Zagrebu žive dulje vrijeme a i žele participirati u svakodnevnom životu grada da ne  bez većeg financijskog troška. U razdoblju od četiri dana radionička grupa istražit će i prikupiti informacije o inicijativama, lokacijama i sadržajima koji su otvoreni svima, koje se temelje na razmjeni znanja, ideja i susreta, a ne isključivo na potrošnji, kao i savjete specifične za život u Zagrebu. Materijal će naknadno biti tiskan u formi vodiča i distribuiran po gradu.

Projekt su započele Katerina Duda i Marte Kräher tijekom boravka na Akademie Schloss Solitude u Stuttgartu u 2015/2016 godini. Inicijalno je nastao kao reakcija na situaciju u Stuttgartu - Stuttgart for Small Wallets - a ideja je prošiti koncept i na druge gradove, primjerice Berlin, Beč i Pariz.

Katerina Duda završila je nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti i sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. U umjetničkom radu kombinira društvenu praksu, akcije i intervencije u javnom prostoru te video. Pristup je gotovo uvijek site-specific što znači da počinje od konteksta, prostora i njegovih korisnika prilagođavajući rad specifičnoj publici. Marte Kräher djeluje na polju kulturnog menadžmenta i izdavaštva. Surađuje s institucijama na polju kulture u Njemačkoj I Francuskoj.

Prijave za radionicu šaljite na adresu elektroničke pošte s naznakom "za radionicu". 

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 06.06.2016