ZagrebDox Pro | kulturpunkt

Natječaji Ostali

<

ZagrebDox Pro

ZagrebDox Pro, program za autore i producente dokumentarnih filmova, održava radionicu za razvoj projekata i pitching forum.

16.11.2011 - 16.12.2011
  • A
  • +
  • -

Na radionici i pitching forumu mogu sudjelovati autori i/ili producenti iz Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Italije, Kosova, Mađarske, Makedonije, Rumunjske, Slovenije i Srbije. Prijaviti se mogu i projekti iz drugih europskih zemalja koji se bave temama vezanim uz navedenu regiju i već imaju ili traže koproducente iz regije. Rad na radionicama je individualan i intenzivan te će voditelji odabrati najviše 12 projekata s jednim ili dva predstavnika (redatelj i/ili producent).

Voditelji radionice i moderatori pitching foruma Leena Pasanen i Stefano Tealdi pomoći će sudionicima da tijekom trodnevne radionice (27, 28. i 29. veljače) usavrše svoje projekte i pripreme se za prezentaciju. Tijekom završne prezentacije/pitchinga poštovat će se zadani format: 7 minuta prezentacije projekta (uključujući video materijal i ostale vizualne materijale) te 8 minuta za pitanja članova panela.

Pitching forum na kojem će se odabrani projekti predstaviti panelu regionalnih i međunarodnih urednika dokumentarnih televizijskih programa, distributera i predstavnika filmskih fondacija održat će se 1. ožujka i otvoren je za javnost. Sudionici će također imati priliku za pojedinačne sastanke s članovima panela. Za pojedinačne sastanke poželjno je pripremiti dodatnu dokumentaciju (koja nije dio prijave na ZagrebDox Pro: dodatni vizualni materijali, detaljniju razradu projekta i budžeta i dr.).

Prijava je moguća isključivo online, a mora sadržavati ispunjenu prijavnicu, vizualne materijale, pisanu studiju  i maksimalno 5 fotografija.

Prijavni obrazac možete ispuniti na ovoj adresi. Ukoliko nemate Eventival korisnički račun, možete ga otvoriti na istoj adresi. Nakon uspješne prijave u sustav prijavnom obrascu možete pristupiti izravnim linkom ili jednostavno izaberite ZagrebDox PRO na meniju s lijeve strane.

Priloženi vizualni materijali mora sačinjavati trailer s prijevodom na engleski jezik u trajanju do 3 minute objavljen na Vimeu, YouTubu ili sličnim stranicama. Link za trailer upisuje se u za to predviđeno polje u prijavnom obrascu.

Obaveznu pisanu studiju projekta mora sačinjavati kratki sinopsis od najviše jedne stranice, opis protagonista i/ili redateljska koncepcija na najviše jednoj stranici, sažetak budžeta i plana produkcije napisan na najviše jednoj stranici teksta, sažetak plana promocije i distribucije (najviše 1 stranica), referencije autora i producenta do jedne stranice te maksimalno 5 fotografija u formatu PDF, JPG, PPT.

Studiju treba poslati na ovu e-mail adresu kao jedinstveni PDF dokument od maksimalno 5 stranica (ne računajući fotografije). Dokument treba biti pisan na engleskom jeziku, fontom Arial veličine 11.

Izabrani sudionici bit će obaviješteni o rezultatima najkasnije do 30. prosinca 2011. Sudionici čiji projekti nisu izabrani mogu se kvalificirati za status promatrača. Radionica i sudjelovanje u pitching forumu za odabrane su sudionike besplatni. Organizator će nastojati omogućiti povlaštene cijene avionskog prijevoza i smještaja za sudionike.

Na dosadašnjim radionicama ZagrebDox Pro sudjelovali su neki od najistaknutijih autora iz regije. Većina projekata predstavljenih od 2007. godine do danas uspješno je realizirana te prikazana na televizijama i međunarodnim festivalima, uključujući ZagrebDox. Radionica i pitching forum odvijaju se na engleskom jeziku.

Rok prijave je 16. prosinac.

Za dodatne informacije moguće je kontaktirati Tamaru Babun na ovaj email.

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 16.11.2011