ZagrebDox Pro 2020 | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

ZagrebDox Pro 2020

Tijekom intenzivne četverodnevne radionice, timovi producenata i redatelja nezavisnih autorskih dokumentaraca razvijat će vještine efikasnog predstavljanja svojih projekata.

ROK: 13.12.2019

ZagrebDox poziva redatelje, scenariste, snimatelje i producente dokumentarnih filmova da se prijave na program usavršavanja ZagrebDox Pro 2020, koji će se održati od 15. do 20. ožujka 2020. godine u Zagrebu.

ZagrebDox Pro je program namjenjen usavršavanju dokumentarnih projekata u svim fazama razvoja i produkcije koji uključuje pitching forum, individualne sastanke s predstavnicima filmske industrije, te niz stručnih predavanja o aktualnim dokumentarističkim temama. Tijekom intenzivne četverodnevne radionice, timovi producenata i redatelja nezavisnih autorskih dokumentaraca razvijat će vještine efikasnog predstavljanja svojih projekata budućim financijerima i potencijalnim koproducentima. Projektnim timovima se u pojedinim slučajevima mogu pridružiti scenarist, snimatelj ili montažer. 

ZagrebDox Pro sudionicima nastoji pomoći u pronalasku međunarodnih partnera potrebnih za realizaciju filmova kroz grupni i individualni rad na prezentaciji projekta, poboljšanju strukture financijskog plana i kvalitete teasera. Cilj radionice je pomoći sudionicima da uspješno usvoje vještine potrebne za pronalaženje međunarodnih partnera za realizaciju filmova te da usavrše strukturu i prezentaciju konkretnih projekata kroz grupni i individualni rad s mentorima.

Mentori radionice i moderatori pitching foruma su direktorica festivala Biografilm Leena Pasanen i nezavisni producent Stefano Tealdi. Sudjelovanje na ZagrebDox Prou je besplatno, a službeni jezik programa je engleski.

Više informacija o radionici i prijavama pronađite ovdje.

Rok za prijave produžen je do 13. prosinca.

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 28.10.2019