Zagrijavanje uz raskošni pop | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Zagrijavanje uz raskošni pop

U organizaciji Žednog Uha, Žura i Začarane Močvare u Zagrebu nastupa švedski kantautor Jens Lekman, uz podršku The Marshmallow Notebooksa.

02.07.2015 , Zagreb - Močvara
  • A
  • +
  • -

Žednouhi još jednom kreativno interveniraju u prostoru, te s obzirom na ljetnje potencijalno visoke temperature dvorište kluba Močvara prenamjenjuju u koncertni prostor u kojem će biti postavljena pozornica, adekvatan razglas i rasvjeta. Zagrijavanje za SuperUho Festival Žednouhi će dodatno naglasiti nagradnom igrom u koju su uključeni svi posjetioci koji posjeduju ulaznicu za koncert. Nakon završetka koncerta "slučajnim" odabirom organizator će ždrebati dva isječka od ulaznica čiji serijski broj donosi onim sretnima po jednu festivalsku ulaznicu za SuperUho Festival.  

Jens Lekman imao je samo dvadeset godina kada je nezavisnoj američkoj etiketi Secretly Canadian poslao kolekciju, po svome mišljenju, najboljih pjesama koje je do tada snimio. Tu je počeo njegov put prema svjetskoj prepoznatljivosti budući da je u rodnoj Švedskoj već bio kantautor na kojega se obraćala pozornost. Album When I Said I wanted to Be Your Dog objavljuje 2004. godine i s njim osvaja srca ljubitelja glazbe podjednako u Europi i Americi. Od tada neprestano svira i snima, putuje po svijetu i seli se po kontinentima. Sljedeći veliki uspjeh predstavlja izvanredni Night Falls Over Kortedala iz 2007. kojem Pitchfork daje čistu devetku i koji ga smješta u panteon najzanimljivijih kantautora našeg doba. Posljednji album, opet s izvrsnim kritikama, I Know What Love Isn't objavio je 2012. 

Matija Habijanec je osebujni krapinski prakantautor na privremenom životu u Zagrebu. Nakon što je pod starim imenom Marshmallow u kućnim uvjetima snimio više od deset, a manje od petnaest albuma (nije siguran), pod novim imenom The Marshmallow Notebooks snimio je album koji se prvo pojavio na internetu kao besplatni download, pa na mnogim godišnjim listama najboljih albuma u regiji, a onda i na vinilu koji je izašao za izdavačku kuću Noisy Night.

Koncert će biti održan u četvrtak, 2. srpnja, u klubu Močvara, s početkom u 21 sat.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 30.06.2015