Zajednička borba | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Zajednička borba

Ovo glazbeno izdanje čini posebnim to što je nastalo kao zajednički poduhvat antifašističkih grupa sa područja čitave nekadašnje SFR Jugoslavije.

21.09.2013 , Zagreb - Attack
  • A
  • +
  • -

Početkom studenog 2012. godine, dovršen je rad na, za ovdašnje standarde, posve neobičnom glazbenom izdanju. U pitanju je kompilacija pod nazivom Zajednička borba, koja u obliku CD-a sadrži 23 glazbena broja bendova i izvođača sa prostora nekadašnje Jugoslavije. Ono što ovo glazbeno izdanje čini posebnim, jest to što je nastalo kao zajednički poduhvat antifašističkih grupa sa područja čitave nekadašnje SFR Jugoslavije i što je, po prvi put, na jednom mjestu okupilo glazbenike s jasnim antifašističkim svjetonazorom iz gotovo svih država nastalih na ex-jugoslavenskom prostoru. Samim tim, ona predstavlja puno više od same glazbe.

Tehnička izrada kompilacije je tek mali, početni korak ka cilju. Bit će potreban veliki rad da ideja koju ova publikacija nosi dođe do šireg kruga ljudi i potakne ih na aktivno angažiranje u antifašističkoj borbi i čvršćoj međusobnoj suradnji. Promocija ovog izdanja će se održavati tijekom čitave ove godine, kroz seriju koncerata i drugih aktivnosti u sklopu kojih će se i distribuirati diskovi posjetiteljima tih manifestacija u više gradova u gotovo svim ex-jugoslavenskim državama. 

Udruga Alerta donosi vam 21. rujna promociju ove kompilacije u AKC Attack!, gdje ćete uz dobru zabavu i antifa ekipu moći saznati više o samoj kompilaciji, a prvih 100 posjetitelja bit će nagrađeno CD-om. 

Za atmosferu će se pobrinuti St!llness kao bend s kompilacije, uz potporu benda Cherkezi United.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 16.09.2013