Zajedničko istraživanje improvizacije | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Zajedničko istraživanje improvizacije

Na trećem izdanju nove serije Impronedjeljaka gostuju britanski skladatelj i violist Benedict Taylor i slovenski kontrabasist Jošt Drašler.

09.04.2018 , Zagreb - Polukružna dvorana kazališta &TD
  • A
  • +
  • -

U ponedjeljak, 9. travnja, u 20 sati u polukružnoj dvorani Teatra &TD  započinje novi Impronedjeljak, session namijenjen izvođačima iz različitih područja zainteresiranima za istraživanje u području eksperimentalne i improvizirane elektroakustične glazbe te drugih improvizatorskih izričaja.

Treći je to susret po redu otkako su u veljači, nakon sedmogodišnje pauze i četiri godine od prerane smrti njihovog inicijatora, gitarista Dragana Pajića Paje, Impronedjeljci ponovno pokrenuti. 

Nakon gostovanja predstavnika austrijske i slovenske scene, na travanjski Impronedjeljak dolaze britanski skladatelj i violist Benedict Taylor i slovenski kontrabasist Jošt Drašler. Nakon niza uspješnih suradnji, ovo dvoje vrsnih glazbenika odlučili su osnovati duo te će u sklopu svoje turneje posjetiti i Muzički salon. Nakon njihovog seta pridružit će im se domaći glazbenici Ana Kovačić, Leo Beslać, Snježana Gallo, Silvio Bočić, Dorotea Radušić, Ruđer Glavurtić i Marin Živković, kojima se mogu pridružiti i ostali zainteresirani izvođači.

Ulaz je slobodan.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 09.04.2018