Zajedničko kreativno stvaralaštvo | kulturpunkt

Vijesti Slobodna kultura

<

Zajedničko kreativno stvaralaštvo

Započelo je ovogodišnje izdanje multimedijalnog festivala Sedam Dana Stvaranja.

  • A
  • +
  • -

11. međunarodni multimedijalni festival Sedam Dana Stvaranja (7DS) odvija se od 10. do 16. kolovoza u Pazinu. 7DS omogućuje strukturu za interdisciplinarno djelovanje, stva­ranje edukativnog međunarodnog okruženja koje spaja različite oblike i načine umjetničkog i kreativnog stvaralaštva. Sedmodnevni hetero­topijski suživot polaznika radionica, publike te rezidenata i organizatora omogućuje radnu festivalsku atmo­sferu i stvaralački ambijent sva­kodnevno obogaćen intrigantnim večernjim programom. Organizatori festivala su udruga Veliki Mali Čovjek iz Pazina i udruga MIG iz Pule. 

Ove godine u programu je šest radionica: kazališna radionica koju vodi Šandor Slacki, radionica kreativnog pisanja koju vodi Neva Lukić, dvije glazbene radionice koje vode Goran Farkaš i Trevor Brown, foto radionica koju vodi Sven Stilinović, te kiparska radionica koju vodi Valter ČernekaNa festivalu će prisustvovati i Lea Anić, Luana Lojić, Tin Dožić te Rade Marković u sklopu rezidencije 7DS. 40 umjetnika i polaznika radionica raznih profesija zajedno će bivati i stvarati svih sedam dana festivala, a ove godine sudionici i gosti dolaze iz Hrvatske, Slovenije, Francuske, Srbije, Italije, Poljske, Španjolske i Australije.

Specifičnost ove godine je u tome što će se završnog dana festivala sve radionice spojiti u jedan zajednički i ponovljiv multimedijalni događaj Upravo stvoreno, koji će biti održan u subotu, 16. kolovoza. Svakodnevni večernji program odvijat će se u Pazinskom kaštelu te festivalskom klubu Bunker, uz jednu iznimku, u Spomen Domu u ponedjeljak 11. kolovoza. Festival će ugostiti razne izložbe, već poznate i novootkrivene koncerte, tri predstave; što je izuzetak za festivalsku produkciju, predstavljanja knjiga, pjesama i projekata te rezultata naših radionica i produkcije rezidenata.

Program festivala možete pronaći ovdje.

Izvor: 7DS

 

 

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 11.08.2014