Zajedno smo jači | kulturpunkt

Najave Okrugli stol

<

Zajedno smo jači

Okrugli stol Kad se mali festivali slože... nastoji detektirati glavne prepreke pri organizaciji filmskih festivala manjeg formata, ali i inicirati njihovo umrežavanje.

11.10.2018 , Zagreb - Kino Europa

U četvrtak, 11. listopada u 11 sati u Dvorani Müller kina Europa održava se okrugli stol Kad se mali festivali slože... posvećen problemima organizacije malih, nezavisnih filmskih festivala.

Bez obzira na žanrovske i druge profile, svi manji filmski festivali dijele poprilične organizacijske izazove. Okruglim stolom nastojat će se detektirati glavne probleme i prepreke s kojima se organizatori susreću prilikom pripreme i realizacije svojih malih festivala, ali i inicirati njihovo umrežavanje.

Je li rješenje u zajedničkom nastupu ne samo prema dobavljačima usluga i dobara radi stjecanja povoljnijih uvjeta već i prema nadležnim institucijama i financijerima? Mogu li organizatori imati koristi od dijeljenja opreme, prostora za rad, čak i dijela programa? Može li se umrežavanjem i međusobnom podrškom doći do nove publike? Što festivali mogu naučiti jedni od drugih? – neka su od pitanja o kojima će biti riječi na okruglom stolu.

Sudionici su Jelena Androić (Liburnia Film Festival), Nenad Borovčak (Tabor Film Festival), Maša Drndić (STIFF - Međunarodni studentski filmski festival), Andrea Jakovac (Kino mreža), dr. sc. Tomislav Šakić (HAVC), Sanja Šamanović (One Take Film Festival), Tanja Vrvilo (Filmske mutacije) i Toma Zidić (Diversions International Short Film Festival).

Razgovor će moderirati Dunja Bovan.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 10.10.2018