Zalog iz prošlosti za budućnost | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Zalog iz prošlosti za budućnost

Radi promocije europskih demokratskih vrijednosti i informiranja o aktualnim pogledima na antifašizam kroz udžbenike i medije, GONG poziva na regionalnu konferenciju.

07.05.2015 , Zagreb - Novinarski dom
  • A
  • +
  • -

Uoči 70. obljetnice oslobođenja Zagreba, a radi promocije europskih demokratskih vrijednosti i informiranja o aktualnim pogledima na antifašizam kroz udžbenike i medije, GONG okuplja predstavnike zainteresirane javnosti i organizacija civilnog društva iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore na konferenciji pod nazivom Antifašizam - zalog iz prošlosti za budućnost.

Konferencija će biti održana u četvrtak, 7. svibnja, od 11 do 13.30 sati u Novinarskom domu, Perkovčeva 2, u Zagrebu.

O slici antifašizma u javnostima kroz udžbenike i medije govore Darko Brkan i Tijana Cvjetićanin (Udruženje građana Zašto ne, Bosna i Hercegovina), Boris Pavelić, novinar, i Miljenko Hajdarović, nastavnik povijesti (Hrvatska), Ivana Savić i Bojana Džulović (CRTA - Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost, Srbija) te Dragan Koprivica i Boban Batrićević (CDT - Centar za demokratsku tranziciju, Crna Gora). Moderira Martina Horvat, voditeljica Edukacijskog centra GONG-a.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 04.05.2015