Zamjena prostora igre i druženja | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Zamjena prostora igre i druženja

Predstava ESC ROOM namijenjena mladima, bavi se temom računalnih igara koja je prepoznata kao problem njihove generacije.

19.02.2019 - 20.02.2019 , Zagreb - Zagrebački plesni centar

U Zagrebačkom plesnom centru, 19. i 20. veljače na rasporedu je predstava ESC ROOM. U koreografiji Natalije Manojlović i izvedbi Zagrebačkog plesnog ansambla, ova predstava namijenjena mladima, bavi se temom računalnih igara koja je prepoznata kao problem njihove generacije. Generacija je to koja je svoje najveće fascinacije i otkrića doživjela u sjedećem položaju – ispred ekrana.

"U želji da suvremenu plesnu umjetnost približimo mladima temom koja im je bliska, postavljamo pitanje o posljedicama takve zamjene prostora igre i druženja. Što se događa kada umjesto izlaska van (u stvarni svijet), zakoračimo u (virtualni svijet)? Kada igr(ic)a postaje opasna? I tko je u poziciji prepoznati opasnost ako smo svi preuzeli virtualni identitet? Što je socijalno okruženje, a što iluzija socijalnog okruženja? I kako prepoznati pravi izlaz iz sobe, pitanja su koja postavlja ova predstava", stoji u najavi predstave o kojoj više pročitajte ovdje.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 15.02.2019