Zapisi o intelektualnoj i političkoj eliti | kulturpunkt

Najave Promocija

<

Zapisi o intelektualnoj i političkoj eliti

Latinke Perović Dominantna i neželjena elita predstavlja portrete ključnih ličnosti epohe komunizma i zakašnjele demokratske tranzicije u Srbiji.

07.12.2015 , Zagreb - Novinarski dom

FOTO: Al Jazeera

  • A
  • +
  • -

Predstavljanje knjige dr. sc. Latinke Perović Dominantna i neželjena elita: beleške o intelektualnoj i političkoj eliti (XX-XXI vek) održat će u ponedjeljak, 7. decembra, u Hrvatskom novinarskom domu (Perkovčeva 2, Zagreb), s početkom u 18 sati. 

Nova knjiga Latinke Perović Dominantna i neželjena elita, koju je objavila izdavačka kuća Dangraf iz Beograda, počinje Dobricom Ćosićem, a završava Radomirom Konstatinovićem. U zapisima o intelektualnoj i političkoj eliti u Srbiji u 20. i 21. stoljeću autorica predstavlja 13 portreta ključnih ličnosti koje su na različite načine obilježile epohu komunizma i zakašnjele demokratske tranzicije. Rascjep među ličnostima okupljenim u knjizi je izraz nikada rešene dileme kuda će Srbija krenuti, ističu recenzenti.

O knjizi će, uz autoricu, govoriti povjesničari Hrvoje Klasić i Dragan Markovina i diplomata Budimir Lončar. Tribinu će moderirati profesor Dejan Jović.

 

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 01.12.2015