Zašiveno do bola | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Zašiveno do bola

Knjiga Tansy E. Hoskins predstavlja istraživanje i kritiku modnog sistema danas, kao slike krajnje glamurizacije društva i banalizacije proizvodne cijene u području ljudskoga rada.

29.03.2016 , Zagreb - Knjižnica Bogdan Ogrizović

Promocija hrvatskog izdanja knjige autorice Tansy E. Hoskins Zašiveno do bola: Antikapitalistička knjiga mode (izdavači: Sandorf & Mizantrop i CIMO – Centar za istraživanje mode i odijevanja) održat će se u utorak, 29. ožujka, s početkom u 19.30 sati u Knjižnici Bogdana Ogrizovića

Na promociji će govoriti urednik knjige Ante Tonči Vladislavić, prevoditeljica Tihana Bertek, izdavač Ivan Sršen, te Lea Vene iz Centra za istraživanje mode i odijevanja.

Knjiga Zašiveno do bola: Antikapitalistička knjiga mode predstavlja istraživanje i kritiku modnog sistema danas, kao slike krajnje glamurizacije društva, proizvodnje luksuza i banalizacije proizvodne cijene u području ljudskoga rada obično u zemljama trećeg svijeta. Krećući se od Karla Lagerfelda do Karla Marxa, knjiga istražuje aspekte potrošnje i oglašavanja, medijacije i difuzije modnog proizvoda i modne poruke.  

Autorica problematizira pitanja mode i odijevanja danas, ali i nudi neke odgovore: mogućnost otpora, reformiranja i revolucioniranja modno-odjevne prakse. Ova knjiga predstavlja prvu značajnu, jedinstvenu, hrabru, ali argumentiranu kritiku jednog važnog segmenta suvremene kulture unutar dominantne kapitalističke proizvodne prakse.    

Tansy E. Hoskins je spisateljica, novinarka i aktivistica. Piše za Guardian i Business of Fashion, a uređuje emisije na BBC-u, Al Jazeera-i i Channel 4. 

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 23.03.2016