Zaštita medijskih sloboda i slobode izražavanja | kulturpunkt

Natječaji Potpora

<

Zaštita medijskih sloboda i slobode izražavanja

Ljudskopravaške organizacije iz regije u partnerstvu s novinarima i medijskim udruženjima mogu se prijaviti za financijsku podršku.

ROK: 31.08.2017

Hrvatsko novinarsko društvo u suradnji s partnerskim organizacijama iz regije poziva organizacije civilnog društva iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Kosova, Crne Gore i Srbije koje se bave zaštitom ljudskih prava da se se u partnerstvu s novinarima, njihovim  udruženjima, sindikatima, mrežama i medijskim organizacijama prijave za financijsku podršku putem programa potpora male vrijednosti "Zaštita medijskih sloboda i slobode izražavanja na Zapadnom Balkanu". 

Natječaj ima dva prioriteta: (1) podrška projektima koji se bave problemima i preprekama na koje nailaze novinari izloženi različitim vrstama pritisaka te (2) podrška projektima koji se usredotočuju na pritiske kojima su izloženi aktivisti za ljudska prava u pogledu slobode izražavanja.

Ukupna vrijednost programa malih potpora je 267 000 EUR. Program je organiziran u dvije cjeline (1) potpore za regionalne projekte u visini 30 000 – 40 000 EUR po projektu (2) potpore za nacionalne projekte u visini 5000 – 1000 EUR po projektu. Ovisno o kvaliteti prijava, planira se dodjela 15 potpora (5 većih regionalnih i 5 manjih za nacionalne projekte).

Natječaj je otvoren do 31. kolovoza u ponoć, a sve detalje potražite ovdje.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 28.07.2017