Zašto slonovi? | kulturpunkt

Vijesti Film

<

Zašto slonovi?

Animirani film Marka Meštrovića uvršten je u konkurenciju Međunarodnog filmskog festivala u Locarnu.

Kratkometražni animirani film Marka Meštrovića Zašto slonovi? uvršten je u službeni natjecateljski program Pardi di domani  koji je dio 65. međunarodnog filmskog festivala u Locarnu. Festival će biti održan od 1. do 11. kolovoza. 

Zašto slonovi? je osmominutni film nastao u produkciji Kreativnog sindikata i Zagreb filma, čija asocijativno izložena priča nastoji odgovoriti "imamo li odgovore na važna pitanja?". Film je ranije ove godine prikazan u okviru programa Velikog natjecanju Animafesta te je nagrađen diplomom za najbolju animaciju na Danima hrvatskog animiranog filma.

Pardi di domani program je kratkometražnih i srednjemetražnih filmskih ostvarenja posvećen otkrivanju novih talenata u sklopu kojeg se prikazuju filmovi autora koji se još nisu okušali u dugometražnoj animaciji. 

Marko Meštrović (1972.) diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu i do sada je kao slikar izlagao na više grupnih i samostalnih izložbi. Animacijom se bavi od 2000. godine. Zajedno s Davorom Međurečanom surežirao je dva animirana filma Silencijum i Ciganjska, dok je samostalno režirao filmove Note i Nespavanje ne ubija, koji je ostvario zavidan međunarodni festivalski život i ušao u službeni program festivala Clermont-Ferrand, Annecy i Animafest.

Izvor: HAVC

 

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 13.07.2012