Zauzimanje nove pozicije | kulturpunkt

Najave Radionica

<

Zauzimanje nove pozicije

Na radionici u Puli tematiziraju se potencijali Društvenog centra Rojc u kontekstu kandidature grada za Europsku prijestolnicu kulture 2020.

10.12.2014 , Pula - Dnevni boravak DC-a Rojc

FOTO: Igor Stamatovski

  • A
  • +
  • -

U okviru najavljene kandidature Pule za Europsku prijestolnicu kulture 2020., Društveni centar Rojc, kao međunarodno prepoznati centar kulture i svojevrsni kreativni laboratorij grada, s više od 100 udruga i nekoliko tisuća uključenih građana, predstavlja jedan od ključnih punktova participativnog procesa planiranja održivog kulturnog razvoja Pule i šire regije.

Značajno iskustvo u organizaciji i produkciji kulturnih manifestacija, sudjelovanje u međunarodnim projektima i mrežama civilnih udruga te aktivna participacija u procesu izrade kulturne strategije predstavljaju elemente koji Rojc pozicioniraju kao važnog partnera gradskim vlastima u procesu pripreme kandidature i operativnom planiranju konkretnih kulturnih projekata. 

Na radionici će biti predstavljen projekt Europske prijestolnice kulture, proces i kriteriji kandidature s naglaskom na važnost uključenja građana i civilnog društva u cijeli proces. O europskim primjerima dobre prakse, prednostima i rizicima kandidature, istraživanjima koja se provode te aktivnostima Sveučilišne mreže Europskih prijestolnica kulture govorit će Nataša Urošević s Interdisciplinarnog studija Kultura i turizam pulskog Sveučilišta.

Radionica će biti interaktivnog tipa te se očekuje da će prisutni aktivnim sudjelovanjem doprinijeti diskusiji o potencijalima suradnje Društvenog centra u okviru projekta, kao i o prednostima i benefitima koje sudjelovanje može donijeti samom Centru, od uređenja infrastrukture do redefiniranja imidža i repozicioniranja Rojca u gradskom prostoru i svijesti sugrađana.

Radionica će biti održana u Dnevnom boravku DC-a Rojc u petak, 5. prosinca, s početkom u 17 sati.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 03.12.2014