Zauzmite prostor | kulturpunkt

Najave Festival

<

Zauzmite prostor

Koncept ovogodišnjeg Zadra snova naglasak stavlja na ljepotu neobičnih spojeva. Na različitim lokacijama i oblicima djelovanja sudionici kreiraju novi san o probuđenom Zadru.

07.08.2018 - 14.08.2018 , Zadar - Razne lokacije

FOTO: Zadar snova / Facebook

Zvijezde, uličari, prosjaci, radnici, tovari, karavan snova, prostori crkve, propalog hotela, staračkog doma, pijace, striptiz kluba, to su neki od sastavnih dijelova novog Zadra snova! Koncept ovogodišnjeg izdanja naglasak stavlja na ljepotu neobičnih spojeva. Tako među afirmirane umjetnike s međunarodne scene stupaju građani okupljeni u inicijativi Zadar Civil koji će probuditi aktivizam u umjetničkom izražavanju, a zadarske žene u zlatnim godinama će osmisliti predstavu o bivanju ženama kroz različite stvarnosti i okolnosti koje su proživjele. 

Ersan Mondtag u Hrvatskoj, kulturnjaci znaju da su čuda moguća na Zadru snova, to još nitko nije izveo, a izazov nije mali, Izvanredni Bob dolazi s Bitefa, Kerstin Lenhart, redateljica u Teatarhouse Jena radi s bakama i Željkom Marovićem koji kao i Moritz Sauer dolazi s iskustvom rada iz Maxim Gorki teatra u Berlinu, Branko Šimić, redatelj i kurator festivala KRASS u Hamburgu postaviti će hip-hop predstavu prema Brechtovoj Operi za tri groša koju je u rap narativ pretvorio Edo Maajka, a izvodit će najbolji njemački plesači. Jagoda Cupać, Šareni Artikl, Noć performansa i radionice za djecu i mlade već od 4. kolovoza, a ima i još.

Damir Bartol Indoš i udruga Domino, Ivica Buljan, Sandra Sterle, Milijana Babić veterani naše nezavisne izvedbene scene koji su zaslužni za njen status i za to što je Zadar snova to što jest. 

Kroz osam dana programa, od 7. do 14. kolovoza, na različitim lokacijama i oblicima djelovanja, preko 100 sudionika i gosti iz 13 zemalja kreirat će novi san o probuđenom Zadru, koji živi i van poluotoka, van turističke sezone i promišlja o svojim građanima i građankama u svim njihovim stanjima i oblicima, nalazi načine da svi napredujemo! 

Zauzmite prostor.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 02.08.2018