Zavodljivo razmišljanje o suvremenom čovjeku | kulturpunkt

Vijesti Arhitektura i urbanizam

<

Zavodljivo razmišljanje o suvremenom čovjeku

Hrvatska publika imat će priliku uživo, putem live streaminga, gledati premijeru predstave Anđeli Swedenborga iz New Yorka.

Predstava Anđeli Swedenborga, u koprodukciji kazališta La MaMa i Ping Chong & Company, izvodi se u nebeskoj pernatoj areni te predstavljaju zavodljivo razmišljanje o suvremenom čovjeku koji se bori između težnje za materijalnom udobnosti i duhovnim prosvjetljenjem. U središtu impresivne produkcije, koja kombinira plesnu i kazališnu umjetnost, glazbu i multimedijalnu projekciju, dva su anđela koja igraju na pozornici ispunjenoj tristotinjak kilograma perja. Autor predstave je Ping Chong, slavni kazališni redatelj, koreograf i video umjetnik. Godine 2006. Chongu je dodijeljena nagrada za doprinos američkoj kulturi i umjetnosti, a njegova djela su izvedena na pozornicama diljem svijeta. Nakon izvedbe, gledatelji će se moći uživo uključiti u online razgovor s redateljem, glumcima i tehničkom službom.

Premjera predastave odvija se unutar projekta Global Hubs, koji je dio CultureHub programa. Program CultureHub želi pokrenuti globalnu inicijativu za korištenje digitalne tehnologije kao sredstvo moderne suradnje kazališta La MaMa i njegovih raznolikih prijatelja i obitelji širom svijeta. Cilj suradnje je olakšati umjetnicima različitih disciplina i kultura zajedničko istraživanje umjetnosti i tehnologije kao sredstva za razvijanje novih oblika izražavanja, dijeljenja iskustava i kreativnih promicanja globalne suradnje, učenja i inovacija. Nakana projekta je uključiti sve svjetske partnere kazališta La MaMa koji su zainteresirani za korištenje digitalne tehnologije kao održive platforme za kreativne interakcije uživo. Zagrebačko kazalište mladih ucrtano je na svjetskoj karti partnera La MaMe, čija je Garaža, u koprodukciji s La MaMom, imala svjetsku premijeru u New Yorku u siječnju 2010. Ovom manifestacijom ZKM utvrđuje svoju suradnju s kultnim njujorškim kazalištem.

Predstava Anđeli Swedenborga, bit će premijerno izvedena putem live streaminga, 13. studenog u 20.30 sati, u dvorani M. Polanec Zagrebačkog kazališta mladih. Ulaznice za predstavu su besplatne i mogu se podići najkasnije 30 minuta prije početka projekcije na blagajni ZKM-a. 

Izvor: ZKM

 

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 11.11.2011