Želimo li evoluirati? | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Želimo li evoluirati?

Izložba Vitra Drinkovića na interaktivan način propituju današnju svakodnevicu, način komunikacije i međusobne interakcije.

14.11.2015 - 22.11.2015 , Koprivnica - AK Galerija
  • A
  • +
  • -

Izložba Vitra Drinkovića nosi naziv Evolucija percepcije 1.2., a riječ je o izboru od pet instalacija koje na interaktivan način propituju današnju svakodnevicu, način komunikacije i međusobne interakcije. 

Umjetnik za sebe kaže da se trenutno bavi istraživanjem stvaranja okolnosti – uvjeta, koristeći se umjetničkim aparaturama – izumima i instalacijama kao posrednicima, "filterima" u komunikaciji između ljudi, gdje se kroz postav i korištenje radova stvara novi kontekst i percepcija svakodnevnog života. 

Instalacije Vitra Drinkovića vraćaju nas na početak, na izvorište svega – do same biti čovjeka, osvrćući se pritom na (meta)fizičku komponentu njegova postojanja. Posjetitelje/ korisnike se potiče na djelovanje, razmišljanje i propitivanje vlastite svrhe i smisla života. Instalacije otvaraju mnoga pitanja – jesmo li spremni i želimo li evoluirati? Imamo li hrabrosti upoznati sebe i prepustiti se drugome u činu komunikacije? Odgovore pronađite u AK Galeriji, u prostorima koprivničkog Kampusa (bivše vojarne), u subotu, 14. studenog, u 20 sati.

Kustosica izložbe je Helena Kušenić, a izložba je otvorena do 22. studenog.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 12.11.2015