Želja za hakiranjem | kulturpunkt

Najave Radionica

<

Želja za hakiranjem

Radionica Žestoke elektroničke naprave - Hardware lab, br. 2 namijenjena je svim amaterima, entuzijastima i profesionalcima željnima stjecanja novog seta vještina.

08.11.2014 - 09.11.2014 , Zagreb - Galerija Miroslav Kraljević
  • A
  • +
  • -

Radionica je nastala u sklopu Radioninog godišnjeg edukativnog programa. Zbog velikog interesa i upita nakon proljetne radionice Hard-ware lab organizira se ova radionica slične teme, kojom će svi zainteresirani dobiti uvid u open source hardwareCiljana publika su učenici, studenti, umjetnici, wannabe hakeri, dizajneri, programeri, DIY entuzijasti, glazbenici, ljudi svih dobi i profesija. Kotizacija je za članove Radione, nezaposlene, učenike, studente i umirovljenike besplatna, a za zaposlene iznosi 100 kuna. Na radionicu će polaznici moći donijeti svoje uređaje koje žele hakirati.

Polaznicima će biti na raspolaganju korištenje sljedeće opreme: multimetar, osciloskop, logički analizator, PICKIT3, USBASP, USBISP, Arduino (kao I2C , UART, LCD sniffer), Raspberry Pi, GQ-4X Willem programator itd. Goran Mahovlić (elektroničar po struci) radi godinama kao serviser informatičke i bankarske opreme. Teško se suzdržava da ne rastavi skoro svaki uređaj koji mu dođe u ruke. Bavi se podjednako uspješno hardverom i softverom, od hakiranja kineskih proizvoda, prenamjene raznih odbačenih uređaja do ozbiljnog igranja tehnologijom i programiranja mikrokontrolera.

Prijaviti se možete na adresu elektroničke pošte do 6. studenoga točno u ponoć. Svakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave. Maksimalan broj polaznika je 14. Detalje o prijavi i uplati možete pronaći ovdje.

Radionica će biti održana 8. i 9. studenoga, od 14 do 20 sati u Galeriji Miroslav Kraljević

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 03.11.2014